dinsdag 8 januari 2013

Kerstbakstenen ontvangen!

Gelukkig nieuwjaar aan allen! Dat enkele van je dromen mogen uitkomen, maar niet allemaal, want wat ga je dan volgend jaar doen? :)

Heel fijn om weer een heel aantal donaties te mogen ontvangen voor bakstenen en cement. We hebben tot nu toe 643 euro specifiek voor de kerst-bakstenen actie ontvangen, fantastisch!!
Daar kunnen we een aardig huisje van bouwen.
De grap is dat ze hier in de village niet zo gek zijn van bakstenen huisjes en liever modderhutjes bouwen (= goedkoper en wat ze kennen), dus we zullen nog zien wat het gaat worden. Als je een te mooi huis bouwt geeft dat misschien afgunst bij de buren. Dat gaat nog heel wat gepalaver en gepraat worden met onze sociale werkster, Caroline. Zij is heel goed en begrijpt heel goed dat er een serieus cultuur verschil is tussen de blanken en de zwarten en kan dat ook goed uitleggen en plaatsen aan beide partijen.
En hoewel wij het hier druk hebben met vanalles en nog wat (misschien nog een geluk dat Plot 99 wat kalmer aan is), zal de planning en bouw van dat huisje wel op zijn Afrikaans gaan: heel rustig aan.
Met kerstdag zijn we de grond gaan kopen, met geld van een eerdere donatie (danku moemoe!!!), en nu kunnen we beginnen plannen voor het huisje. 

Bij deze alvast heel erg bedankt aan alle gulle sponsors. We gaan jullie naam graveren in de baksteen zoals we de naam van de bank bij de storting ontvangen hebben. Als er iets aan veranderd moet worden, gelieve dat dan te laten weten.
Dank aan:
Wim
Annelies
Joris
Bie na Thijs ('na' betekent 'en' in Luganda)
Annemie na Jeff
Isabelle
Lieve na Gilbert
Vicky
Tina
Dirk
GĂ©raldine
Karina
Mark
Ariane na Glenn
Helene
Van Craenenbroeck family
Serena

We houden jullie via deze blog op de hoogte van de bouw, maar ik herhaal: geduld is een schone deugd...

Veel lieve en vooral dankbare groeten!
xxxx

1 opmerking:

Ariane zei

Het zou mij niet verwonderen als ik mijn eigen naam verkeerd heb geschreven bij de overschrijving, maar misschien moet je "Ariane" ipv "Ariana" schrijven.

En ik kan mij voorstellen dat het dilemma steen-modder nog voor veel palaver zal zorgen. Duurzaam vs afgunst is het overpeinzen waard.

Veel geluk met het bouwen. We zien er wel foto's van verschijnen op de blog.

Groetjes,
Ariane en Glenn