zondag 23 oktober 2011

Het weer

Gelukkig schijnt de zon hier regelmatig, en al even gelukkig zijn er ook dikwijls (stapel- of schapen-) wolken om de blauwe lucht wat te verzachten.
Er is hier niet dikwijls een knalblauwe lucht te bespeuren, en voor de keer dat het wel gebeurd, en ik zit er (slechts) 10 minuten in, krijg je dit resultaat: 


Verder is er zeker genoeg zon om zonnepanelen op te laten werken, dat is hier ook al redelijk ingeburgerd, redelijk duur en de kwaliteit van de panelen zelf blijkbaar ietske minder. 
Maar als we ons vaste stekje vinden gaan we daar zeker iets mee doen!

Het huis in Jinja is helaas veel te duur voor ons budget... helaas pindakaas. We gaan nog zien of we iets kunnen uitwerken met huren, maar eigenlijk denk ik dat we dit prachtige plaatje aan ons voorbij moeten laten gaan. 
We zullen nog wel zien.

Gister zijn we ook nog met een plaatselijke kennis naar een hotel gaan zien dat we eventueel zouden kunnen uitbaten. 's Avonds hebben we de eigenaar gesproken en morgen gaat ie ons de huurprijs laten weten. Dat is leuk zodat we eindelijk wat referentie materiaal hebben, maar ook dit is niet echt wat we zoeken.
Maar zo blijven we wel bezig en zoals gezegd krijgen we ook iets meer inzicht in hoe het hier allemaal werkt en wat dat allemaal kost.

Vandaag ook ons eerste dineetje (lunch) georganiseerd! Wat was dat leuk :D
Ok, het was geen culinair hoogstaand etentje, maar het was leuk om doen, en vooral ook goei gezelschap, en das uiteraard het belangrijkste!
We hebben ook info gekregen dat bouwen hier ontzettend duur is (in verhouding) en ik zag het effe wat minder zitten... 

Ivm de company name: al zeer bedankt voor de bijdragen tot nu toe!
Korte toelichting: Foundation klinkt voor ons Europeanen idd nogal zwaar en officieel, maar hier heten al die NGOs Foundation. Of toch veel. Het is een woord dat Oegandezen kennen en dus hopelijk ook een beetje vertrouwen.

Betekenis volgens Wiki: "A foundation is a legal categorization of non-profit organizations that will typically either donate funds and support other organisations, or provide the source of funding for its own charitable purposes."

Met de slogan hetzelfde. Elke organisatie, school, bedrijf... heeft een slogan. Hoe bombastischer hoe beter heb ik soms de indruk. Niet dat we daar per se met mee moeten doen, maar het past hier in de cultuur, en daar willen we toch ook een beetje rekening mee houden.
Dus ik denk dat we er bijna uit zijn (hoewel ik het SGS-idee wel héel erg leuk vind, maar dat is dan om persoonlijke redenen...).

3 opmerkingen:

Ken zei

Deze hadden jullie nog te goed =):

* Green Is The New Colour (gààn, Pink Floyd, gààn!)
* The Green Scene

Tina zei

Ma lenke, ge krijgt zowaar kleur! :-)
Da lunchkoppel lijkt me wel leuk ja

groeten!
Tina

Brampyr zei

Naam: Uganda Springs Foundation
Slogan: Chillin' at the Nile