zaterdag 2 februari 2013

Criteria voor een sponsorkind

Goeie vraag: laten onze sponsorkinderen hun rapport zien aan ons?
Dat is een vereiste. Ze zijn allemaal nogal nieuw, maar ik vraag inderdaad naar hun rapport, en als ze niet in Div 1 of 2 eindigen, worden ze niet meer gesponsord. Kwestie van ze wat te motiveren. Want ook inderdaad zijn vele kinderen hier blij naar school te kunnen gaan, maar het zijn ook kinderen en studeren is niet altijd even evident.

Daarnaast zijn de leerkrachten niet altijd aanwezig om effectief les te geven, daarom dat ik nu nog niet heel erg streng ben.
We proberen goede scholen uit te zoeken, waar de leerkrachten dus wel aanwezig zijn, en waar ze grote klassen splitsen zodat er genoeg aandacht is voor elke leerling. Maar betere scholen zijn ook duurder.
We roeien met de riemen die we hebben, wat wil zeggen dat we nog niet alle sponsorkids in nieuwe/betere scholen kunnen stoppen. Langzaam maar zeker zullen we groeien en ook leren wat beter is om te doen.

Lydia zal maandag starten met P7, Sulaina, Ruth en Isaac binnen enkele weken. We moeten nog wachten op de resultaten van S4 (een staatsaangelegenheid). Zodra deze bekend zijn, kunnen Ruth en Isaac beginnen (S3 en S2) en wacht ik op de resultaten van Sulaina die naar S5 gaat indien haar rapport goede cijfers laat zien.


1 opmerking:

Wim zei

Ziet er goed uit en leuk voor de kinderen die gesponsord geraken. Je bent een supermama voor al die kids.