vrijdag 9 november 2012

Ik amuseer me wel!

Tijdje geleden he! Sorry, heb het nogal druk. Niet dat er zoveel klanten zijn heel de tijd, maar als enige manager alles in het oog houden is niet zo evident. Op Facebook ben ik ietsiepietsie actiever met fotos (voor degenen die zich al tot dit medium bekeerd hebben... ;) op onze Plot 99 fanpagina!

Het gaat dus redelijk goed met de zaak. Vele uren verveling voor het personeel, vandaag van 10 tot 12 geen kat gezien. Maar nu zit het, ondertussen naar goede gewoonte, vol met vrijwilligers van BeMore, een nederlandse organisatie met hoofdzetel in Masaka. De coordinators zijn helemaal vol van onze Coffeehouse, en sturen dus elke maand een nieuwe lading vrijwilligers deze kant op. Heel goed natuurlijk!

Ook de gamenight op woensdag avond is meestal een succes, evenals de events die ik organiseer. Zoals Halloween. Het spijtige was dat 15 mensen zich hadden ingeschreven, en ik dus ook gekookt had voor 15 (allez, mijn personeel had gekookt), en er slechts 7 mensen zijn opgedaagd (en dus betaald). Echte winst zal ik er niet uit gehaald hebben, maar het was een hele leuke en gezellige avond! Met dank aan Linda en Jikke om de mensen te facepainten, zag er goed uit :)Ons personeel heeft ook al ondervonden dat ik graag fotoshoots doe, en dat ze dan ook een beetje gek moeten doen. De ene vindt dat dat leuker dan de andere, hoewel ze zich allemaal wel amuseren met die gekke muzungu, hihi.
De honden zijn deel van het personeel, daarmee ook een foto van hen. De 1e is Fanta, een kei lieve hond die er vervaarlijk uitziet (goed als je een bewakingshond bent), en onze puppy Kidu, die groeit als kool! Helaas groeit zijn training niet zo goed en springt en bijt hij nog veel. Ik heb weinig of geen tijd om me met zijn opvoeding bezig te houden, dus dat zal nog effe duren voor het in orde komt, maar goed. Ben al blij dat hij nog steeds leeft en er goed uitziet. Ook een keer een foto van mij samen met het personeel, met koksmuts en schort voor in de keuken. Verder draag ik geen uniform, zie ik er gewoon netjes uit (als de honden niet teveel op me springen, dan is het iets minder netjes...)


Uitbreiding van het menu ben ik ook aan begonnen. Iedereen kent onze tapas ondertussen wel en is toe aan iets anders. Ik wou beginnen met elke dag een andere dagschotel, maar zie mijn keukenpersoneel daar nog niet toe in staat. Ze hebben nog steeds moeite met efficient orders verwerken en moeten alle gerechten nog wat beter in de vingers krijgen.

We zijn dan begonnen met full english breakfast aan te bieden, wat een succes is. Iedereen is er wild van. Helaas komen ze niet elke dag en ook niet elke week terug om er van te genieten.


Ook ben ik bezweken aan de vraag naar hamburgers. We maken zelf de broodjes (kei lekker! ik zou het geen pistolet durven noemen, maar het smaakt toch heerlijk!) en de burgers (geheime ingredienten: mosterd, liefde en oregano) en ook dit is weer een dikke hit.  Zeg nu zelf, bij het zien van deze foto krijg je toch honger! Ik alleszins wel, en ik heb juist een (half) engels ontbijt binnen...


2 opmerkingen:

Linda zei

Kan niet wachten weer te komen smullen, kletsen en een knuffel geven (en krijgen, hihih..) Keep up the good work! Liefs Linda

Isabelle zei

Voor mij een grote hamburger graag!