vrijdag 23 november 2012

Pasen in Oeganda?

Het is hier sprinkhanen-seizoen. Echt miljoenen van die beesten vliegen in het rond en worden bij nacht gevangen door grote spotlights, gladde metalen dingen en voor veel geld verkocht.
Hier in onze tuin vliegen ze ook lekker rond en ons personeel vindt het geweldig om er ook achteraan te gaan.

Het doet me dus echt denken aan kids met pasen die rondspringen in de tuin om alle eieren te vinden. Zooo grappig om ze als gekken in het rond te zien springen, in alle richtingen om de sprinkhanen te vangen.
Waarne ze hun vleugels en poten uittrekken zodat ze niet meer kunnen ontsnappen (das iets minder grappig om ze dan te zien kronkelen voor nog een hele tijd alvorens ze sterven...).

Gisteren was een absoluut dieptepunt aan klanten, plus ook nog eens een klant die hier uren zat met slechts 1 drankje, heel de tijd op internet. Daar werd ik dus echt ambetant van, en aangezien er dan toch geen andere klanten waren, heb ik het internet gewoon uit getrokken. Na.
Het grappigste was dan nog dat hij dat niet gezien had, en mijn personeel wel en dat die helemaal mee speelden:
"Heb je geen internet meer? Wat gek, bij mij werkt het wel hoor!"
"Let me see, still no connection? It should be back by now. How strange."

Hahaha, zalig, hebben we achteraf goe om gelachen met zn allen. Gaf mij zowieso ook een goed gevoel over mijn personeel, dat ze zich wel zo betrokken voelen bij de zaak dat ze ook ambetant zijn van iemand die een beetje misbruik maakt van het aanbod zonder te consumeren.

En nog goeie punten voor mijn receptionist. Komt de baas van Hotel Zebra langs (wist ik niet dat hij de baas was), krijgt een rondleiding, komt in de aerobics room, ziet de programma's op de pc en vraagt aan Julius, onze receptionist, of hij die programma's kan downloaden op zijn usb-stick. Julius zegt dat hij dat aan zijn baas moet vragen. Zegt die kerel: neenee, zeg me gewoon hoeveel je wil hebben en copieer dat voor mij.
Het siert Julius dat hij dat dus niet gedaan heeft en wel tegen mij verteld achteraf.

Vandaag ook begonnen met internetlessen aan 2 van de staf, wel grappig. En leuk ook, die glimmende oogjes bij deze nieuwe kennis over de wereld en de verschillende toegangen er naar toe.

Onze kok, een schattig mannetje van 25 met heel conservatieve typische ideeen, is trouwens op zoek naar een muzungu vrouw. Ik vroeg hem waarom hij een muzungu vrouw wil:
- blanke vrouwen hebben een ontwikkelde geest, zien oplossingen, kunnen goed nadenken
- blanke vrouwen zijn anders dan de zwarte, beter en liever en vriendelijker

Ik heb hem gezegd dat ze niet allemaal beter en vriendelijker zijn, dat er heeeeeel veel uitdagingen zijn in een cultureel gemengd huwelijk en dat blanke vrouwen gekust willen worden (kussen wil hij alleen als het echt nodig is, haha) en zeker niet bedrogen willen worden. Dat ze hem ook zullen uitdagen met hun ontwikkelde geest en zijn opvoeding en conservatieve ideeen in vraag zullen stellen.
Dat was allemaal geen probleem en of ik niet voor een vrouw voor hem kon zorgen.
Haha, misschien kan ik een relatie bureau beginnen :)
Afin, omdat ik hem wel graag heb hier zijn foto, voor het geval iemand op zoek moest zijn:


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ha mevrouw de koppelaarster, blij da ge u toch goed bezighoudt, zelfs als r ns weinig klanten zijn :-) Doeda nog goe daar! En aftelle want Reggie komt zeker bijna terug!
x

Hanne zei

Oei en mijn naam nog :-)