maandag 8 oktober 2012

Na de 1e week

De eerste dagen na de opening was een geweldig succes. Kei druk, contstant mensen over de vloer die allemaal een tapa mix big bestelden, waarmee ze ineens ongeveer heel de kaart hebben geproefd. Leuk natuurlijk en ook zeer leerzaam in de keuken (in welke volgorde wat klaarmaken).
Ook reeds een verjaardagscake gebakken en een klein prive-verjaardagsfeestje gehad (4 mensen).
Gezellig.
Ook in November is er al een groter verjaardagspartijtje gepland. 
We waren blij natuurlijk, maar ik had wel heel de tijd het gevoel: gaat dit zo blijven duren?
Mensen zeggen me van wel, dus we blijven positief.

Sinds vorige zaterdag is het dan gedaan met het volk. We hebben amper 1 of 2 klanten per dag over de vloer. Dat is nog maar 3 dagen, en ook ergens wel logisch dat mensen een nieuwe plek willen uitproberen maar dan misschien niet elke dag of zelfs week terug komen.
Gelukkig heb ik al 3 massages gedaan, das ook al iet.

Maar ik heb vandaag een beetje een off-day denk ik. Ben zooooo moe ineens en emo en vraag me af of het wel gaat lukken. Genoeg om draaiende te houden en ook nog iets of wat van winst te maken zodat onze andere projecten en ideeen ook van grond kunnen komen mettertijd.
We hadden van iemand ook het idee gekregen om een marktje op te zetten op Plot 99. Op zaterdag ochtend, dan kunnen ze een koffie komen drinken, ontbijten en hun speciale aankopen hier doen.
Ik zeg speciale aankopen omdat hier 2 blanke boeren zijn die wat specialere goederen groeien, die alleen blanken willen. Zoals aardbeien, peterselie, salade, groene komkommer (en dus geen gele bittere), pijp ajuin.
Ik vond dat een schitterend idee, had al iemand anders die in de toekomst met groene kruiden een standje zou willen doen, en dan wijzelf met brood en tartaar en looksaus. Eventueel ook wat lokale vrouwen met kunstige prulletjes.
 Ik voelde me al in Frankrijk op 1 van die gezellige marktjes.
Tot ik een intro mail stuurde naar de 2 belangrijkste, die 2 boeren, en ze zijn beiden niet geinteresseerd. De ene is gewoon niet geinteresseerd, de andere heeft te weinig producten om een winkeltje te vullen.
Dus geen marktje voorlopig.
Op zich niet zo erg, maar het raakt me vandaag precies meer dan het zou moeten doen.
Hormonen zeker.

Met het personeel gaat het redelijk goed. Ik moet mijn geduld regelmatig weer eens aanspreken, maar ja, het gaat goed eigenlijk.
Het grappige is dat de rollen tussen Reggie en mij anders verdeeld zijn dan we zelf dachten.
Ik sta heel de tijd in de keuken en Reggie doet het administratieve gedeelte.
En ik vind het nog leuk ook!
En de mensen vinden het nog super lekker ook!
Eén van de beste complimenten die we gehad hebben:
"In dat andere restaurant is het eten goed, maar hier is het van betere kwaliteit. Het is hier een delicatessenzaak. Alles fijner afgewerkt."

Zalig he!

Morgen is het Independence day, 50 jaar onafhankelijkheid Oeganda. We hebben (op onze sluitingsdag) een speciaal buffet georganiseerd, en er komen toch 16 mensen. Helaas geen Oegandezen. We weten nog niet zo goed hoe we die moeten bereiken. Nu maak ik veel reclame via facebook of de website, maar dat is hier nog niet zo heel erg gemeengoed zoals bij de blanken. Dus die weten niet eens dat we dat doen.
Ik heb zelf ook een poster gemaakt en hier opgehangen, maar ja, als ze hier niet over de vloer komen...
Het menu: stoofvlees met friet (dat staat hier nu te pruttelen en dat ruikt zooo goed!), nasi en bami goreng, matooke, yam, vleessaus en pindasaus (ja die laatste 4 zijn typisch Oegandees). Soep als voorgerecht, chocomousse en fruitsla als nagerecht. En dat allemaal voor 10 euro. Kan je niet voor sukkelen he.

Groetjes!

4 opmerkingen:

Ken zei

*kwijlt* (zelfs op de satésaus =p)

Wim zei

Ook een racebaan heeft bochten en versmallingen, dan gaat het soms iets minder fel. Maar jullie racebaan is er, werkt al prima en je zal allicht nog ooit snakken naar een rustige dag.
Geniet van jullie succes en probeer mss eens zelf een standje op een grote markt, dan bereik je de Oegandezen rechtstreeks. Wat dacht je van een frietkraam op de wekelijkse markt?

hanne zei

Hoi Lenke, laat je ni doen hé, dat gaat nu eenmaal op en neer, en fijn da iedereen zooo enthousiast is! Geniet daar nog van t koken! xx

rietje zei


dag lenke en reggie

wow wow wow , jullie zijn echt super , blij dat ik via faceboek ook dit nog eens terugvind...

en tgaat goed , ja natuurlijk zal t in t begin nog niet elke dag super vol zijn , maar hou t beeld dat je wil maar vast he , met en rustige dag voor jullie zelf ertussen ook .... en heel blij reggie dat je nog even langer kan blijven
dikke knuf en geniet van jouw dag maandag ook he
alvast a happy birthday!!! van hier naar daar .