dinsdag 4 oktober 2011

Huis gevonden!

Tsjongejonge zijn wij goe bezig of wa (om effe te stoefen op onszelf ;-)
Vandaag rondgesjokkelt, gewacht, gebeld, mensen gezien en gesproken, zelf op iemand afgestapt en info gevraagd, uiteindelijk in contact gekomen met een Deen die hier een serie banda's heeft staan en verhuurd. Daarbij is 1 grotere banda met eigen keuken en woonkamer (en slaapkamer en badkamer) die wij vanaf morgen zullen betrekken!
Het terrein is volledig omheind (goed voor de veiligheid) en er is zelfs een klein zwembadje.
Maar het beste is nog het uitzicht. Prachtig op een helling gelegen met uitzicht op de heuvels in de verte, elke avond gratis prachtige zonsondergang (ahum, toch als het niet volledig bewolkt is en regent zoals nu).
Alle kosten zijn inbegrepen (water, electra, wifi, gemeubeld). Het enige wat we moeten doen is eten kopen en ons eigen kostje koken.
Het is redelijk in de buurt van het centrum (om dus makkelijk boodschappen te doen) en toch rustig genoeg. Helemaal wat ik wou... :D

We zijn ook nog naar een ander huis gaan zien waar ze nog aan het werken zijn. Over 2 weken zou het af zijn, maar ik ken dat hier al. Laten we daar nog maar 2 weken bij rekenen. 
Dat is wel meer een plek tussen de gewone Oegandezen, niet zo'n muzungu plek vol luxe, pracht en gemak. Het huis zelf is samen met nog een ander huis volledig ommuurd en gelegen in een mooie tuin. 
Het is heel kaal, donker en simpel, moet nog volledig ingericht worden door onszelf qua meubels enzo, dus wel wat meer werk aan. Goedkoper natuurlijk dan dat hierboven, maar meer werk voor onszelf wat we nog moeten doen. 

Voor ons eigen gemak verhuizen we morgen dus naar de sjieke plek, en dan kunnen we over een maand nog altijd zien of we kunnen verhuizen naar ergens anders.

Fotos van de Backpackers waar we nu zitten zal ik nu posten, voor de andere zal het later zijn.

Joepiedepoepie ik ben blij!!!

4 opmerkingen:

Aliki zei

Ik ben ook blij voor jullie! Laat snel jullie huis zien en niet te vergeten het uitzicht.

Wim zei

Proficiat Lenke,

dat hebben jullie goed gefikst, zo is de overgang ook wat soepeler he, dan ineens 'het bos in'!!!
Een klein beetje luxe mag toch wel, zeker om te starten.
Doe zo verder, we duimen.

Maja zei

superdepoeper! Goe bezig he zussie :D

rietje zei

waouw , net al je berichtjes gelezen ...
blij blij blijvoor jullie, super goe gedaan , ge zijt toch twee patatten he,k vind fantastisch!en blijf maar op jullie eerste gevoel afgaan he.enjoy!


dikke knuf moeti