woensdag 19 oktober 2011

Company name

Company name: U Go Green Foundation
Company slogan: Building a Sustainable Future

Voila. Wat vind je daar van? 
Dekt dat de lading (vocational school waar oa green technologies worden aangeleerd, een guesthouse dat zo groen mogelijk gebouwd en gerund wordt, een proper-waterproject als eerste opstart, bewustmaking van groene technologie algemeen, aanbieden van food security dmv goede landbouwtechnieken ...)?
Klinkt het niet te mouchy / soft / geitewollensokken-achtig?
Hoe komt het over?
Wat stel je je er bij voor?
De afkorting bekt misschien niet zo heel lekker, maar dat is dan jammer.
De U staat zowel voor Uganda als You. Een website / organisatie met Go Green Foundation (dus zonder de U) bestaat al helaas (kunnen we misschien wel een partnership mee aangaan). 

Graag reacties! De nieuwe firma dankt u :D

10 opmerkingen:

Wim zei

Wow Lenke, dat is een mond vol he meisje. En 'UGGF' ... bekt dat lekker? Zou je de 'U' er niet beter aflaten?
Dan klinkt de volle titel voor mij alleszins al een stuk beter en het is een duidelijk lading lijkt me.
Niks geitensokken, is met beide voetjes op de natte grond!
Go for it girly.

Isabelle zei

Sorry, voor mij veel te geitewollensokken-achtig, of, en dat is zelfs nog erger, het doet denken aan sandalen met kousen ;-), neen zo mis je denk ik een aantal minder "groene" mensen die toch willen relaxen, en voor een vakantie terug willen naar de basic. Suggesties is moeilijker dan kritiek maar probeer misschien ook ergens "relax, zen, ..." aan bod te laten komen naast green ....

Geert L zei

What about GUP ? Green Uganda Projects
een gup is een tropische vis & bekt aardig

of mischien SGS voor Sustaining Green Systems
maar die firmanaam bestaat al natuurlijk

succes met de zoektocht

Bie zei

Ik vind em leuk!
En niet alleen omdat ik volgens mij met m'n input van beginnen met 'U' en 'green' ipv 'eco' hiermee wel eens een gratis overnachting met ontbijt in de lodge mee gewonnen zou kunnen hebben! ;-)).

'Green' heeft bij mij dan weer helemaal geen geitenwollensokkenconnotatie. Doet me enkel aan natuur/oase denken, en dat lijkt me heerlijk in Uganda. Komt ook helemaal goed daar aan de oevers van de Nijl!!

Géraldine zei

Foundation klinkt een beetje vreemd... Maar het begin vind ik leuk (en het GUP idee, ook) !

Pascal Musch zei

Foundation klinkt nogal overheidsachtig ipv privéprojectachtig, projects (zoals bij GUP idee) klinkt beter

Lissa zei

Ik vind de "foundation" nogal vaag, ik zou niet weten wat ik mij bij een foundation moet voorstellen, vooral omdat je zoveel concrete dingen wilt doen... Ik zou de foundation er eerder aflaten en gewoon U go green houden ofzo. Slogan vind ik ook een beetje te vaag, klinkt een beetje als van een bedrijf dat doet alsof het groen doet maar eigenlijk gewoon nog altijd hetzelfde doet als altijd :p.

Dat gezegd zijnde vind ik het echt wel super dat jullie al je nieuwe ideeën daar uitwerken, doe zo voort!!

Tina zei

He!

Volgens den Afrikaanse medeburger hier langs mij ist een goed idee en een goede naam! marketing geeft ie aan als belangrijkste punt: duidelijk maken dat deze technieken een goedkoper en productiever zullen zijn dat traditionele technieken.
Masaka vindt ie ook een goeie locatie - dicht bij verschillende landen , ingeval ge uw afzetmarkt wilt uitbreiden :-)

Mij viel gelijk het woordgrapje op. u go is fonetisch hugo int engels uitgesproken. Uw bedrijf heet dan dus Hugo Green :-)

Ik krijg er geen geitenwollensokkengevoel bij, die spelen op sentiment. Maar de afkorting idd, denk ook aan emailadres... bekt iets minder.

Anoniem zei

Ik zou toch Lady Lenke voorstellen ...

Leentje zei

Hey Lenke, misschien ben ik al lichtjaren te laat, maar ik wou toch nog even mee brainstormen. De 'foundation' klinkt eerder als een subsidie-orgaan en ik denk net dat je meer geld wil innen dan wil weggeven? niet? Wat denk je van 'organisation'? Dan heb je UGGO. Dat is volgens de urban dictionary 'an extremely ugly person', maar ja, dat moet je er dan maar bijnemen...
Doet me trouwens niet denken aan geitewollensokken, wel aan zo van die afgrijselijke schoenen: Uggs.
Dagdag! veel succes ermee ;)