donderdag 2 december 2010

Naar het platteland

De kogel is door de kerk, zondag ga ik naar Ngoma, een onooglijk dorpje min of meer in de buurt van Masaka. Daar ga ik 2 weken pc les geven aan de 4 teachers van een primary school.

Nog enkele drukke dagen komen eerst: morgen met heel de bende naar de kippenfarm van Sander en Linda. Dat is 1,5u reizen en de plaatselijke Oegandese ngo heeft er een hele happening van gemaakt. Er zijn politici uitgenodigd en een stuk of 300 gasten...
Dat wordt speeches luisteren! 
sAvonds gaan we in Jinja uit eten, afscheidsfeestje voor Sander en Linda, want die vertrekken weer naar NL.

Zaterdag komt de Sint aan in Entebbe en daar gaan we ook met zn allen naar toe. Daarna ga ik in Kampala slapen en de volgende dag kan ik meerijden naar Masaka met Sarah, de director (lees: oprichtster) van de school.
Ik ben wel heel blij met die lift, want ik zag wel een beetje op tegen de rit er naar toe. Dat is 4u in een bonkende taxi, gepropt tussen veelal stinkende mensen, veel bagage en als ik geluk heb ook nog enkele kippen en kinderen (dikwijls in die volgorde van belangrijkheid).

En dan ben ik voor 2 weken in the rural country. Ben er 1x geweest en toen vond ik het er zo prachtig dat ik terug wou gaan. Bij deze. Ben benieuwd hoe ik het na 2 weken ga vinden. Alles zal er heel basic zijn. Geen supermarkt of gewone markt in de buurt om eten te gaan kopen, geen douche, wel een muzungu toilet (dus niet enkel een gat in de grond). 
Geen stromend water, geen electriciteit, geen gasvuur, enkel een kolenvuurtje.
Wel zonne-energie om de computer van stroom te voorzien zodat ik effectief les kan geven.
Ik heb ook geen idee of er internet connectie mogelijk zal zijn. 

Vandaag dus laatste dag les gegeven op de meisjesschool aan 4 teachers. Heb hen ook een klein examen gegeven en daarna een certificaat dat ze intro Word gevolgd hebben. Ook nog een mooi kadootje gekregen, leuk!
Wel een beetje vreemd dat ik nu al zaken aan het afronden ben, terwijl ik amper in de helft ben. Maar het volgende avontuur lonkt!

4 opmerkingen:

Wim zei

Hoi Lenke,

Je bent echt wel goed en leuk bezig he. Jouw Vlaams enthousiasme zal de mensen daar wel deugd doen denk ik, tussen al die 'gelaten' Afrikaanse toestanden.
Ik hoop dat de broesse jou die 2 weken wat bevalt en er niet teveel wilde beesten jou aanvallen (sic).
Tof dat je ons regelmatig laat meegenieten. Knuffel.

Anoniem zei

Hey Lenke!

Klinkt als het ware Afrikaanse avontuur. Genieten zou ik zeggen!

groetjes
Tina

Geert L. zei

dit wordt back to basics & zelfs niet meer in van die sprookjesachtige hutjes
de ervaring zal des te intenser zijn
enjoy
Geert L.

rietje zei

hey
ik kan alleen maar zeggen
waouw en geneiet van, wat er wel is en van alle schoonheid
en ja van al de rest ook he

dikke knuff van een bijna vertrekkende moeti