woensdag 8 december 2010

Aroma

Geduld is een schone deugd, deel 36.
Dat kan allemaal wel zijn dat je geduld kan aanleren, en ik merk dat ook wel een klein beetje, maar ik merk ook dat het binnenin mezelf toch ook nog wel lichtjes borrelt. Soms luisteren ze gewoon niet naar wat ik zeg, doen gewoon hun eigen ding en snappen dan niet wat er fout gaat.
Misschien heeft het er mee te maken dat ze zelf teachers zijn, dat ze niet gewend zijn om te luisteren naar iemand anders, ik weet ni. Maar ik word daar echt lastig van.
Vanmorgen waren er 2 heel de tijd in het Luganda aan het babbelen. Ik had er al een keer iets van gezegd, en de volgende keer zei ik dat ik de les niet zou herhalen voor hen. Dat hadden ze ook ni eens gehoord, tot een andere teacher er wat van zei.
Sindsdien is het weer wat beter, maar voor vandaag heb ik het eigenlijk wel gehad. Ze zijn nu bezig met een oefening die ze 1 voor 1 moeten maken, dus heb ik effe rust.
Verder zijn het wel goede leerlingen hoor, mijn geduld is dat wat minder…

Ik denk dat ik nog niet eerder heb geschreven over het Afrikaanse aroma. Van de mensen dan.
Dat is nogal straf. Velen hebben een zeer sterke lijfgeur die meters ver rijkt. Echt heel prettig om dan midden tussen je studenten te zitten, aan een warme pc, in een duf lokaal.
Imagining already? Heerlijk hoor.
Eén voordeel: als ik zelf stink heb ik er weinig complexen over. Ze zeggen dat je dat van jezelf niet ruikt, maar ik vind toch dat ik hier meestal nog best fris rondloop, vergeleken met de rest van het aroma.

Qua spijsvertering gaat het redelijk goed. Ik heb gelukkig wel plantaardige pilletjes mee om de darmflora een beetje op peil te houden, aangezien het eten soms een ietsie te eenzijdig is en er wel eens sprake is van verstopping. Als je dan nog moet mikken in een gat van 10x20 cm... daar hoef ik dan ook geen tekening bij te maken zeker. Stel je ook nog een stuk of 100 kleine vliegen voor die de wc met je delen, en het plaatje is compleet.

Internet is duidelijk in orde, hangt een beetje af van de plaats waar ik zit. Ik wou het eerst een beetje in het geniep doen, omdat ik niet wou dat de studenten nu al zagen dat ik internet bij heb, maar ik ben er iets te verslaafd aan. Dus ze hebben het ondertussen allemaal vast al wel gezien. Zo lang ze maar niet beginnen zagen dat ze het willen gebruiken. Ik wil het een beetje sparen voor het einde, als ze goed gestudeerd hebben.

2 opmerkingen:

Wim zei

Troost je Lenke, dan reageren ze daar gewoon zoals kinderen hier!!
Misschien kan je gewoon in't Vlaams beginnen als zij onder elkaar Lu-dinges praten; wedden dat ze plots vragend opkijken!

Die aroma is natuurlijk wreed lastig en spreken met een wasknijper op je neus is ook niet je dat! Geef hen misschien eens een les over 'persoonlijke verzorging'!?

En voor de rest zal het 'behelpen' zijn zeker, want die vliegen krijg je nooit getraind hoor.
Veel sterkte vanuit een welriekend en comfortabel Vlaanderen.

hannebogemans zei

Hey Lenkie, na enkele weke zonder PC kan k eindelijk s eve bijleze. Das gewoon een suuuuperuitgebreid verslag! Ik kan me er helemaal een beeld bij vormen (aléja ongeveer). Ik bewonder uwen inzet en toch wel t geduld, suxes daar en k mis je!
Kus Hanne