donderdag 4 november 2010

Christmas Party

Ja dat is heel vroeg, ik weet het, maar vandaag was ik met Marieke uitgenodigd voor de Christmas Party op St Theresa PBS Namagunga (Primary Bording School, Namagunga is het dorpje) waar ik mijn befaamde 1e pc les heb gegeven,.

Schooljaren lopen hier van januari tot december, met veel vakantie tussendoor, verdeeld in 3 terms. Het is nu dus einde van de laatste term, met examens, en ze feesten hier eerst vooraleer aan de examens te beginnen.
Toch min of meer, want gister moest ik niet komen wegens te druk ivm de examens, vandaag was het dan feest, dan nog 2 weken examens en dan eind november gaan de kids voor 2 maanden naar huis. Ergens begin februari, of volgend jaar waarschijnlijk wat later ivm de verkiezingen, begint de school dan weer met een fris nieuw jaar.

Wij onze mooiste jurk aangedaan die we bij hebben (en dat is best wel een mooie jurk hoor!) en tegen 11u naar daar.
Tegen half 2 hadden we al een hele tijd in ons stoeltje onder een party tent een beetje naar de kids gekeken die uitgelaten en blij in het rond renden, allemaal in een nieuwe jurk. Zelfde als bij ons: kleine volwassenen met hoge hakken en galajurkjes.
Tegen half 2 kwam eindelijk de muziekinstallatie erdoor, en dan kon het feest natuurlijk pas echt beginnen. Een kleine toespraak, welkom aan onze gasten (zijnde Muzungu’s) en aan al de rest, kids goed gewerkt maar nog wel goede examens doen, en laat het feest beginnen.


Dat was dan eigenlijk niet anders dan gigantisch luide blérmuziek waar de kids dan op dansten. En wij keken ernaar. En dat was het tot het een beetje begon te regenen, en toen heel hard, en toen nog harder, en toen vlogen de tenten weg en renden we naar binnen.
Dat was misschien 50 meter, maar we waren door en doornat. We hebben nog wat afgewacht maar zijn dan toch maar naar huis gegaan. De zon kwam niet echt meer door, ik had het koud en wou vooral niet ziek worden. Natte kledij is daar niet echt een hulpmiddel in.
Het feest is gewoon door gegaan nadat het stopte met regenen. Dat vond ik echt tof. In Belgie zou iedereen balen en het afdruipen, maar hier wachten ze gewoon even en doen dan vrolijk verder. Heel leuk.

Dit is een beetje een saaie samenvatting van de dag, ik besef het, en het was leuker dan het leest. We hebben niets gedaan behalve onze ogen uitgekeken naar al die vrolijke kindertjes die uitgelaten in het rond dansten en op de springkastelen sprongen en gilden met de clowns.

Morgen ga ik mijn eerste uitstapje doen. Vroeg vertrekken naar Masaka en Lake Mburo, samen met 7 andere vrijwilligers heel het weekend op schok.
Ben benieuwd, heb totaal geen idee wat ik kan verwachten, maar heb er zin in!

C u all after the weekend!

3 opmerkingen:

Isabelle zei

Lady Lenke ,

Als ik het dus goed begrijp, ga jij computerles geven tijdens de vakantiemaanden?! Goed gezien hóór van jou! Nu begrijp ik waarom ze jou niet betalen ... ;-)

Aliki zei

Hoi Lenke,
Ik volg al een tijdje je blog. Wist niet eens dat je was vertrokken, d'n afwas staat hier nog van je quiche- en cake feestje ;).
Hang in there!

Ken zei

Alles kids dus op dat feestje ;)