donderdag 21 oktober 2010

Ik ben er!

Goed aangekomen, redelijk goed opgehaald op de luchthaven (even moeten wachten, mensen uit hun bed bellen, maar goed). 
Om 6u mijn bed in, tot smiddags geslapen en de rest van de dag wat rond gelummeld in de Guesthouse (heel netjes overigens, propere lakens, propere badkamer, stromend water, warm water, normale wc met zacht wc papier, wel een heel klein piere-straaltje uit de douche maar goed, we klagen niet!).
Vandaag met een gids en nog een meisje (Marieke) naar de stad om te leren hoe we het transport dienen te gebruiken en de stad wat te verkennen.
Ik heb dus al op een boda-boda gezeten (ja een soort van brommer/moto!) en in een matatu (een minibusje), beide als taxi te gebruiken. 
Me braaf ingeschreven in de ambassade (ze waren er van verbaasd dat ik dat nu al deed, maar het was wel goed!).
Enorm veel indrukken opgedaan, door 2 echt smerige sloppenwijken gelopen, en me een uber-toerist gevoeld. In heel de stad had ik nog niet het gevoel gehad dat ik aangekeken werd als blanke, maar in de sloppenwijken was het wel heel opvallend: alle kindjes liepen achter ons, gaven ons een hand (gewoon even over je huid wrijven, en dan alleen de heel erg dapperen), en riepen vooral allemaal: bayi Muzungu! Ik dacht dus dat ze bye riepen, maar blijkbaar is bayi Luganda (de plaatselijke taal) voor hallo.
Wel heel schattig.

Geen enkele foto getrokken, dat zou er echt helemaal over zijn geweest (toch in die sloppenwijken). En voor de rest was ik veel te overdonderd om fotos te maken.

Zaterdag ga ik naar Mukono, mijn eigenlijke standplaats (klinkt wel he ;-), dus morgen nog een hele dag in Kampala. Ik was al van plan om veilig in de guesthouse te blijven, maar een hele dag? Dat is toch wel saai. Dus hebben Marieke en ik onszelf als partners in crime (maar dan in avontuur) aangesteld en afgesproken dat we morgen wel de moed gaan vatten om alleen de stad in te trekken en toch wat fotos te nemen. 
Voila, as da ni flink is.

Eigenlijk valt het wel mee, je moet het gewoon DOEN. Veilig in je guesthouse blijven zitten is stom.

c u later folks!

5 opmerkingen:

Reggs zei

Dag liefste Lenke,

lekker druk bezig...
Ben trots op je. Ik kan me voorstellen dat het nog even duurt voordat je terug in je normale doen bent, he?

Wij zijn inmiddels aangekomen in een ecologisch hotel, Baobab genaamd. In feite zijn het er 2. Wij zitten in de Baobab terwijl de andere meer een Gaudi achtige creatie is. Het hotel doet denken aan de blokhut zoals in Noorwegen maar dan een beetje groter. Alles van hout en andere duurzame technieken. Geen tv op de kamer,
:-(. Midden in een bos in een natuurpark. Ii heb al een arend gezien die bij ons in de kamer kwam gluren. Nieusgierig beest.

Morgen gaan we wat wandelen. We kunnen een grote besneeuwde berg zien. Het is hier echt nog maar lente...

enfin, groetjes veel plezier en avontuur in Uganda!!

liefs
Reggs

Cleo zei

Hey Lenke,

Dat lijkt me wel een ongelooflijke ervaring te worden! Hier alles goed, het gaat terug wat warmer en droger worden, dan voel ik me niet zo schuldig als ik de katten moet buiten steken ;).

Veel plezier nog!

groetjes
Cleo

Maja Slegers zei

Ah OhIbo was het bij ons Muzungu ga je toch rap beu worden denk ik zo ... Ik had het toch vlug bij OhIbo

En foto's ik kijk uit naar foto's komaan zus :p (zo leuk he alleen ik kan je hier zus noemen is het je al opgevallen dat ik daar van geniet :p:p) Blij dat je al leuke meiden hebt ontmoet ginder en nu je in Mukono zit hoop ik dat het vlug duidelijk wordt wat je juist waar kan doen. Geniet alvast en tot snel lees.

Dikke kus van je zus :D

PS Leuk om ook over jouw te lezen Reggie!!

Isabelle zei

Bayi Luganda Lenke,

Ik ben blij dat je goed aangekomen bent en dat je direct de koe bij de horens vat (op een brommer/moto gaan zitten, er is nog hoop! Weet dat ik een mooi machine weet staan als je een moto wilt kopen ;-)! Ik hoop ook dat je avontuur buiten het guesthouse goed afgelopen is ...

Tot gauw!
Isabelle

Lenke zei

@ Cleo: trek het je niet aan, de katten zijn dat gewend :-)

@ Sissy: dat was me al wel een beetje opgevallen ja ;-)

@ Isabeau: mja, wie weet...

Aan allen: de avonturen alleen in K'la zijn idd goed afgelopen. Viel uiteindelijk best wel mee natuurlijk :D