maandag 25 oktober 2010

Besanya Guesthouse


Waauw, ben eindelijk in Besanya GH. Heel mooi bovenop een heuvel gelegen, geweldig uitzicht en in de verte is ook Lake Victoria zichtbaar.
Ik heb een banda (huisje) voor mezelf alleen gekregen, hopelijk komt er niet meer volk en kan ik alleen blijven. Toch wel leuk voor zo’n lange periode. Het ziet er heel gezellig uit, met kaartjes van thuis en een paar sjaaltjes een beetje aangekleed. 

Heb lekker geslapen en om half 8 reeds gewekt door een of ander soort gans. Dat was wat minder aangezien ik pas om 1u of later in mijn bed lag,  maar ja, ik wou Afrika zien he, en daar horen (lawaaierige) beesten bij uiteraard :D

Gister de rest van de bende hier leren kennen, allemaal Nederlanders, dus mijn engels gaat niet zo heel erg hard vooruit gaan…
sAvonds naar een club geweest waar om 12u de hoofdact nog steeds niet was gekomen en toen zijn we maar weer naar huis gegaan. Maar het was heel leuk om de sfeer op te snuiven en een biertje te drinken met de guys. Ook een paar Oegandezen leren kennen, en ik begin er nog wat meer vertrouwen in te krijgen dat ze niet allemaal uit zijn op je bed en geld. Gewoon gezellig gekletst.
Daarstraks kwam er eentje ook even binnen waaien en wat tetteren, zag dat ik in mn dagboek aan het schrijven was, vroeg even wat ik aan doen was en zei dan: ok I will give you some space. Dat was wel fijn dat hij zichzelf helemaal niet opdrong.

Het is hier al wat meer basic dan in Kampala Guesthouse. Douche geeft meer water tegelijk, maar wel koud, en ik kan mijn benen scheren zoveel ik wil Isabelle ;-).
Keuken is ok, niet zo heel erg veel spullen, maar wel goeie spullen denk ik. Heb nog niet gekookt.
WC is normaal, wc papier ook. Grote algemene ruimte met weinig tafels, stoelen of zetels. Beetje raar dat daar nog nooit wat meer meubels in gezet zijn. Maar ik heb een leuke zetel en een tafel in mn banda, dus heb mn eigen zithoekje. 

Morgen ga ik een wireless modem kopen, of hoe dat ding ook heet, met 3 maanden abbonement en 3G aan up- en download data, dus dan kan ik elke dag internetten (als ik wil)! Wat fijn he.

Vandaag heeft het hier heel de namiddag ge-go-ten van de regen. Echt ni te doen zoveel water dat er tegelijk uit de hemel valt. En koud! Ik heb al vier lagen aan en heb het nog frisjes. Ik ging vandaag de (koude) douche testen, maar dat heb ik toch maar uitgesteld. Ik had al zo koud… lekker stinken haha. Valt wel mee hoor. Dankzij het lieve washandje van mn petekind waar op staat: voor mijn liefste meter. Schattig he.

Heb ook een paar fotos geupload. Ik krijg het niet voo mekaar om er fotos bij te zetten, maar de meesten spreken voor zich: 2 fotos van de gigantische supermarkt in Kampala waar we geweest zijn. Ze hebben daar echt ALLES wat wij hebben (ook mayo jiehaa!). 
Hier in Mukono is het al heel wat minder, dus als ik zaken begin te missen ga ik wel een keer naar Kampala shoppen denk ik. Op de foto van mezelf zie je dus wel een poesje zitten he! Kei leuk, daar ben ik echt zoooo gelukkig mee. Een kei lief schattig knuffelachtig katje.

Vanmiddag zou Charles komen, die gaat ons dan introduceren op verschillende projecten. Ons dat is Marieke en ik. Wij zijn hier op dezelfde dag aangekomen en hebben al dezelfde angsten en stress doorstaan samen, wel prettig (1e keer BodaBoda, drukte en chaos van K'la, gewoon het algemene gevoel van nieuw en onervaren te zijn).

Het is nu al half 1, dus we zullen wel zien wat er nog gebeurd.
2 opmerkingen:

emmanuel zei

Echt leuk om te lezen.
Wat gaat er morgen gebeuren in Besanya? Ik ben benieuwd. Ik kom zeker weer langs.
Thanks for sharing.
Have a nice stay in Africa.

Rietje zei

dag lieve schat

net al je lettertjs gelezen en blij dat je een eigen plekje hebt , en zelfs al een poesje
dat is fijn
spijtig dat dat tdaar zo nat en koud is , dat had ik niet gedacht en jij ook niet denk ik
hiopelijk gaat t vlug beter en gaat t zonnetje wat schijnen , zodat je mogelijk ook warm water krijgt
blij dat ik dankzij maja dit ook kan volgen en dikke knuffel
met heel benieuwd naar wat je daar nu doet
maar dat horen lezen we de volgende wel weer

hartknufke moeti